Facebook

examen de dresaj IPO I cu Turgay von Sadaghiani

Turgay este un ciobanesc german din linii de show, produs in Turcia, cu care am inceput dresajul pentru examenul IPO 1 in primavara anului acestuia, cand inca era doar un catel imatur, de numai un an; dupa cateva luni de munca, am promovat impreuna cu Turgay atat examenul de dresaj BH cat si IPO 1, in Ungaria, la Budapesta, in cadrul unui eveniment organizat de Clubul National de Ciobanesc German Maghiar (MNJK). Turgay a obtinut 79 de puncte la proba de Urma, 80 de puncte la proba de Disciplina si 81 la cea de Paza si Protectie, la doar 18 luni.

Turgay von Sadaghiani este de acum, datorita punctajului bun obtinut la examenul de dresaj IPO 1 si rezultatului negativ la testul pentru displazia de  sold, pregatit pentru promovarea Examenului de selectie.

In acelasi timp, am lucrat cu Turgay si dresajul pentru expozitiile de frumusete si l-am ajutat sa devina Campion Romania de Juniori, obtinand mai multe titluri RPJ, de 2 ori titlul Cel mai bun exemplar al rasei precum si titlul RBOG. Turgay a devenit alaturi de noi si Invingator de Club, primind din partea reputatului arbitru german Helmut Koning locul I, la expozitia din mai 2011. L-am prezentat pe Turgay si la Campionatul de Club al Turciei, la Istanbul, unde un alt arbitru SV de renume, domnul Rudiger Mai, ne-recompensat cu locul I, la clasa Tineret.

Turgay s-a maturizat in acest an, odata cu antrenamentele solicitante si experientele noi prin care a trecut… noi am incercat sa-i facem ,,scoala” cat mai usoara si sa se simta cat mai putin departe de casa… s-a intors in Turcia, unde este un adevarat membru al familiei stapanului sau, domnul Bulent Can, din Kirklareli.

La 2 luni dupa ce a ajuns inapoi acasa, Turgay a promovat si ,,proba de curaj” pentru obtinerea dreptului de monta in Turcia – ne-a facut mandri, mai ales ca a sustinut examinarea  in Antalya, dupa un drum de 700 de km cu masina, pe un teren care ii era cu totul strain si atentatori pe care ii vedea pentru prima oara – Turgay a devenit un adevarat ciobanesc german!

GALERIE FOTO (click pe poza pentru marire)

no images were found