Facebook

Campionat de dresaj la Budapesta – Cupa Dunarii IPO 3 2011

CUPA DUNARII este una dintre cela mai importante competitii de dresaj din Ungaria.

Cu o traditie de peste 10 ani, Cupa Dunarii este un concurs de dresaj sportiv, pe nivele de examinare IPO 1 si IPO 3. Competitia avand valoare de Campionat de dresaj, in cadrul Cupei Dunarii se realizeaza una dintre preselectiile anuale pentru componentii echipei de dresaj a Ungariei care participa la Campionatele Mondiale de Dresaj FCI.

Am hotarat ca suntem destul de bine pregatiti pentru ca, in luna mai, sa putem participa la un concurs de dresaj atat de prestigios. Desigur, nivelul de pregatire al tuturor participantilor a fost foarte ridicat, in special la probele de urma si paza iar arbitrajul sever, pe masura, a fost efectuat de dl. Karl Rittner din Austria (arbitru SV).

Am fost impresionati de camaraderia si relaxarea colegilor maghiari, in pofida concurentei din teren; o competite puternica, cu caini foarte bine pregatiti si cu conductori experimentati (3 dintre ei deja participanti in anii precedenti la Campionatele Mondiale de Dresaj WUSV).

Competitia a numarat 17 participanti, iar prestatiile au fost toate, cu adevarat, la nivel de dresaj profesionist!

Am obtinut cu Alex 260 de puncte – cel mai bun rezultat al nostru intr-o competitie de dresaj; arbitrul a apreciat ca am avut cea mai buna proba de disciplina doar ca Alex nu s-a dezmintit – a fost si de data asta plin de idei – daca la Cupa Mures a facut o trimitere inainte cu tot cu salt peste obstacol, acum, la aportul peste gardul de 1 m, nu i-a placut butucelul aruncat, s-a dus la stativ, a luat butucelul mare, de 2 kilograme si s-a intors constiincios cu el peste obstacol; aventura l-a costat 7 puncte…  puteti urmari proba in filmuletul postat –  ,,spectacolul” lui a starnit aplauze iar unii spectatori au considerat ca ar fi trebuit sa primim extra puncte pentru imaginatie…

Respect (si un pic de invidie) pentru scolile de dresaj din Ungaria, care ne-au demonstrat ca au un sistem de lucru bine pus la punct, bazat, cu siguranta, pe colaborare… ne-am simtit foarte bine alaturi de ei si ne-am bucurat de o atmosfera extrem de primitoare in afara terenului de dresaj si de una plina de fair-play in teren.

A fost o experienta foarte valoroasa, pe care speram sa o repetam si in alti ani!

video Campionat Dresaj Canin la Budapesta – Duna Kupa 2011

GALERIE FOTO – campionat de dresaj la budapesta – CUPA DUNARII 2011 – click pe poze pentru marire 

no images were found