Facebook

Campionatul National de Dresaj si Crestere pentru Ciobanesc German 2010

In luna octombrie, Clubul National de Ciobanesc German, asociatia chinologica responsabila cu selectia rasei in Romania, a organizat, conform traditiei sale de peste 10 ani, Campionatul National de Crestere; in competitie s-au arbitrat exemplare de ciobanesc german cu varste intre 3 luni si 10 ani.

Clasa de arbitraj care suscita intodeauna cel mai mare interes este clasa munca, in cadrul careia, exemplarele de ciobanesc german cu varsta de peste 2 ani pot participa doar daca fac dovada promovarii complexului examen de dresaj IPO; aptitudinile lor pentru paza sunt o data in plus testate in cadrul probei de curaj pe care toate exemplarele, masculi si femele, trebuie sa o promoveze pentru a putea concura mai apoi la arbitrajul fenotipic. Anul acesta, clasa munca s-a bucurat de participarea a 20 de exemplare.

In calitate de atentator atestat de specialitate, am efectuat proba de curaj pentru toate exemplarele aflate in concurs si am avut bucuria de a constata cresterea calitatii pregatirii cainilor.

Deasemenea, am participat la acest campionat si ca handler, prezentand in ring un exemplar la clasa junior si un altul la clasa munaca.

 

GALERIE FOTO – click pe poza pentru marireĀ 

no images were found