Facebook

DRESAJ CANIN cu DUMITRU MOLDOVAN

 

     DUMITRU MOLDOVAN este instructor canin atestat AChR, cu cea mai complexa incadrare: instructor de specialitate.  A promovat primele examinari de dresaj in anul 1990, cand a si primit pentru cainele sau, din rasa dobermann, intai brevetul ,,Caine de Insotire”, apoi cel de ,,Caine Utilitar” (un IPO al acelui moment).

     Dupa mai bine de 20 de ani de experienta, nenumarati elevi canini educati, zeci de examinari promovate si alte zeci de competitii castigate, Mito Moldovan este unul dintre cei mai de succes instructori canini din Romania, iar la Julius, alaturi de el, pentru noi, dresajul este  mai mult decat o pasiune, mai mult decat un sport, mai mult decat o profesie – un mod de viata!

     Experienta noastra cuprinde programe de educare a tuturor raselor, de la cane corso la… mops, iar in palmares avem rezultate deosebite cu caini din rasele ciobanesc german si ciobanesc belgian malinois, rase pe care le si crestem, in spiritul imbunatatirii calitatilor si abilitatilor de dresaj si al unei anatomii corecte si sanatoase; de asemenea, am lucrat intens si am participat la examinari de dresaj, cu rezultate foarte bune cu rasele dobermann si rottweiler; am promovat examene de lucru cu caini din rasa St.Bernard, ciobanesc australian, akita si chiar ,,maidanez”…
Orice caine este educabil si controlabil! Cu putin ajutor, fiecare stapan se poate cu adevarat bucura de frumusetea relatiei cu cainele sau.  Speram sa putem oferi si altora din placerea noastra de a lucra cu cainii, clientilor nostri, in special, carora incercam sa le insuflam respectul pe care cainele il merita si responsabilitatea pe care prezenta sa in viata noastra o cere. Relatia cu un caine este un parteneriat, in care fiecare are atat drepturi cat si obligatii, iar prima dintre ele, de partea noastra, este educarea animalului nostru.
     Dresajul cere abiltati de psiholog si, evident, o atitudine si abordare pozitive! Din pacate, omul are azi tot mai putin timp si disponibiltate… iar menirea noastra, a instructorilor canini, este sa functionam ca o punte de legatura intre oameni si caini, un translator , asa incat limbajul specific al fiecaruia sa devina inteligibil celuilalt. 
     De fapt, la Julius NU facem dresaj, ci educam – in egala masura cainele si stapanul – secretul unei educari corecte a unui caine nu sta in comenzi si rutina, ci intr-o reatie sanatoasa si o buna comunicare a omului cu cainele sau. Activitatea noastra contine si foarte multa consiliere si oferirea de informatii legate de specia canina, de nevoiele ei specifice si modul in care se comunica eficient cu ea. Activitatea noastra – ca si mottoul nostru – este pentru caini si oameni – IMPREUNA!…

In pagina Rezultate & Noutati gasiti prezentate pe scurt cele mai recente actiuni ale noastre, participari si rezultate.

Aici vom enumera doar o parte din rezultatele mai recente pe care le avem in palmares:

IPO 3 Campionatul Mondial de Dresaj FCI 2009
atentator pentru Campionatul National CNCG 2010
Invingator IPO 1 Cupa Trakia 2012 (Campinatul de Dresaj al Bulgariei)
Invingator IPO 1 Cupa Mures 2013
locul 2 IPO 1 Campionatul de Dresaj al Budapestei Duna Kupa 2013
Invingator IPO 2 Cupa Trakia 2013 (Campinatul de Dresaj al Bulgariei)
atentator pentru Campionatul National CNCG 2013
locul 2 IPO 3 Cupa Trakia 2014 (Campinatul de Dresaj al Bulgariei)
atentator pentru Campionatul National CNCG 2014
Campion IPO 3 Campionatul de Dresaj al Budapestei Duna Kupa 2015
Invingator IPO 1 Campionatul de Dresaj al Budapestei Duna Kupa 2015
Campion IPO 3 Cupa Trakia 2015 (Campinatul de Dresaj al Bulgariei) 2015
Invingator IPO 1 Cupa Trakia 2015 (Campinatul de Dresaj al Bulgariei) 2015
IPO 3 Campionatul Mondial de Dresaj FCI 2016
atentator pentru Campionatul Budapestei Duna Kupa 2016
locurile 2 si 3 BH – Cupa Trakia, Bulgaria 2016
IPO 3 Campionatul Mondial FMBB 2017 (clasat al 53-lea din 150 de participanti)
IPO 3 Campionatul Mondial de Dresaj FCI – locul 1 in echipa Romaniei in 2017 si cel mai 
bun rezultat la proba de Disciplina obtinut vreodata de un roman la un Campionat Mondial de Dresaj; 273 de puncte si calificativul SG (,,foarte bun”), locul 43 din 150 de concurenti, cei mai buni ai lumii, Campioni in tarile membre FCI